Na přelomu července a srpna proběhl asijský příměstký tábor pro děti, na kterém se vyučovala i japonština. Pojďte se podívat, jak probíhala návštěva v Informačním a kulturním centru Velvyslanectví Japonska v ČR (JICC) .

V japonském informačním centru pro malé studenty připravili velmi pestrý program o Japonsku a jeho tradičních zvycích. Děti si vyzkoušely skládání origami - a na pořadu nebyl klasický jeřáb, ale působivá barevná košilka s límečkem. Už jste někdy něco takového z kousku papíru složili?

Sice už nebyl sedmý den sedmého měsíce, tedy japonský svátek Tanabata, ale přesto si děti napsaly přáníčka, která putovala na strom přímo v informačním cetnru.

Děti si také mohly vyzkoušet tradiční japonské hry, například kendama, u níž trefování dřevené kuličky na připevněný kůlek vypadá jednoduše. Ale všichni účastníci jistě potvrdí, že je to jedna z věcí, kde jen a jen cvičení dělá mistra.

To už ale děti vítal výdobytek moderní techniky, robot jako živý. V roztomilém kabátku tuleně se na děti smál Paro a na konci návštěvy se s ním děti jen těžko loučily, jak jim přirostl k srdci.

A zlatým hřebem programu bylo oblékání jukat a kabátku haori. V galerii se můžete podívat na přehlídku barev, kterou nám pak děti předvedly. Výjev jako ze staré pohlednice přímo z Japonska.

Za krásný program a provedení mnohokrát děkujeme pracovníkům Informačního a kulturního centra Japonska. Pokud vás japonská kultura zajímá blíže, určitě je sledujte!