Rok se s rokem sešel a i tentokrát jsme s dětmi v rámci asijského příměstského tábora podnikli mnoho zajímavých aktivit.

První den se děti se seznámily se znaky a rovnou si vyrobily razítka, kterými označkovaly svou první kaligrafii se znakem pro štěstí 福.

Druhý den jsme vyrazili do terénu a prozkoumali jsme Japonskou zahradu v rámci Botanické v Troji, kde děti objevovaly faunu i floru z daleké Asie.

Den na to už bylo potřeba doplnit energii, proto naši malí šéfkuchaři zapojili své šikovné prstíky a vznikaly krásné taštičky gjóza, kterými se pak posilnili na další program, například soutěže se zapojením jídelních hůlek.

Čtvrtý den byl ve znamení zvyků a oblékání a všichni účastníci nám předvedli slušivé kreace v tradičních japonských jukatách a zdokonalovali svou koordinaci a motoriku u tradičních japonských her jako kendama nebo při skládání origami.

Na konec svého putování Asii už mohly děti předvést své umění v reálném prostředí, aby si objednaly v asijské restauraci a předvedly svůj um s hůlkami. Posilněni dobrotami pak už jako mistři stvořili krásný svitek se svým jménem ve znacích, který jim bude zdobit doma stěny pokoje.

Děkujeme mnohokrát za zapůjčení jukat a tradičních japonských her Japonskému kulturnímu a informačnímu centru při Velvyslanectví Japonska v ČR.